Skip to main content

Rejsesundhedskrav varierer fra land til land. Du kan få brug for visse vaccinationer, før du rejser til Brasilien, inklusive COVID-19-vaccine til alle ældre end to. For børn og voksne bør du bære en beskyttelsesmaske, mens du er indendørs for at reducere risikoen for udsættelse for støv. Niveau 4 rejsesundhedsmeddelelser gælder for Brasilien og andre lande, hvor COVID er et problem. Spørg dit rejsebureau for specifikke krav, fordi disse krav kan afvige fra dem, der kræves i USA. Manglende overholdelse af nogen af ​​disse krav kan resultere i nægtelse af indrejse eller tvungen tilbagevenden til USA.

Hvad skal man lave i Brasilien

De fleste besøgende til Brasilien starter deres ferie i Rio, den vidtstrakte kystby, der løber ned ad granitbjergsiderne i en lagune. Sukkertoppen dominerer byen, og det er kronet af Kristus Forløseren, som du kan se fra næsten ethvert punkt i Rio. Der er dog et par ting at gøre i Rio, herunder at udforske byens museer, skjulte vandfald og samba-klasser.

I kystbyen Foz do Iguacu kan du besøge vandfaldene på UNESCOs verdensarvsliste. Dette websted er tilgængeligt med en rundtur i det omkringliggende område, men du ønsker at tilbringe to dage i parken for virkelig at opleve vandfaldene. Sørg for at undgå helikopterture i vandfaldene, som kan have en negativ indvirkning på miljøet og besøgendes oplevelse. Brug i stedet mindst to dage på at vandre og nyde områdets naturlige vidundere.

Amazonas skoven

Amazonas regnskoven dækker det meste af det nordvestlige Brasilien og strækker sig ind i Peru og Colombia. Det er den største tropiske regnskov i verden og er verdenskendt for sin mangfoldighed. Tusindvis af floder snor sig gennem regnskoven, inklusive verdens længste flod, Amazonas-floden. Udforsk flodbyer som Manaus, som har arkitektur fra det 19. århundrede, samt Iquitos og Puerto Maldonado. Disse charmerende byer er omgivet af uberørt regnskov, og Amazonas-floden gør et stop undervejs.

Mens statsstøttede koloniseringsordninger i Brasilien stort set er ophørt, er private aktører fortsat med at tilskynde til skovrydning og landvinding. Jordspekulanter sponsorerer migranter fra byer i Brasilien for at slå sig ned i Amazonas. Disse migranter trænger ind i oprindelige og lovlige skovreservater. Kolonisterne rydder jord til landbrug og overdrager det derefter til velgøren, der sponsorerede deres forehavende. Skovrydningen blev fremskyndet af motorvejen, som blev anlagt på en svækket jord.

Strande i Brasilien

Der er mange smukke brasilianske strande at vælge imellem. Hvis du leder efter afsondrede, ørkenlignende strande, så prøv Bahia-stranden. Denne strand ligger midt i et ørkenlignende landskab og er en favorit blandt naturelskere. Selvom dette område er en del af en nationalpark, begrænser den brasilianske regering udviklingen på stranden. Derudover er brasilianere forbudt at bygge strukturer på denne uberørte strand. Derudover har den lille by Jericoacoara masser af overnatningssteder, restauranter og natteliv. Jeri Beach er også et populært sted for forskellige typer af kystaktiviteter. Sunset Dune er en yndet destination for dem, der ønsker at nyde en betagende udsigt over solnedgangen og fange det “grønne glimt.”

En anden populær strand er Alter do Chao, en indlandsstrand beliggende omkring 80 km fra regnskovsbyen Santarem. Dette gyldne paradis er perfekt til svømning og vandsport. Stranden er hjemsted for Tamar-projektets hovedkvarter, som beskytter skildpadder og hvaler. Det tilbyder også en komfortabel infrastruktur af kroer og restauranter. For en autentisk brasiliansk oplevelse, sørg for at prøve Moqueca, en berømt skaldyrsgryderet tilberedt i terracotta-gryderetter.